Bli kjent med oss

Utne Hotel er et smykkeskrin fylt med historie og tradisjoner. Dette er vi opptatt av å bevare og videreformidle til våre gjester.

Når overtagelsen var et faktum, og hotelldriften og staben skulle settes, tok Jon Aga over som driver av hotellet. Med mange års erfaring i Nord-Norge på Vega Havhotell kjente Jon på lengselen til å komme hjem til nasjonalromantiske Hardanger.
Med hjerte for god mat og drikke har han satset stort på det kjøkkenfaglige på Utne Hotel. For de som kjenner ham er Jon brennende opptatt av det gode måltidet.

Sammen med sine medarbeidere står Jon klar til å ønske deg som gjest varmt velkommen.

Bli kjent med oss

Utne Hotel er et smykkeskrin fylt med historie og tradisjoner. Dette er vi opptatt av å bevare og videreformidle til våre gjester. Når overtagelsen var et faktum, og hotelldriften og staben skulle settes, tok Jon Aga over som driver av hotellet.

I 2022 ble Utne Hotel solgt til investoren Margaret Hystad. Hystad opplevde en unik følelses av at her var det godt å være. Det skapte indre motivasjon til å ivareta denne helt spesielle kulturarven, Utne Hotel.

Jon Aga

Med mange års erfaring i Nord-Norge på Vega Havhotell kjente Jon på lengselen til å komme hjem til nasjonalromantiske Hardanger. Med hjerte for god mat og drikke har han satset stort på det kjøkkenfaglige på Utne Hotel. For de som kjenner ham er Jon brennende opptatt av det gode måltidet. Sammen med sine medarbeidere står Jon klar til å ønske deg som gjest varmt velkommen.

Hvem møter du på Utne Hotel?

HOTELLET

Jon Aga
Driver

Åshild Titland
Administrasjonssjef

Fatima Torres
Resepsjonist

Morten Haugen
Hotellmedarbeider

KJØKKENET

Jon Aga
Kjøkkensjef

Frida J. Dyrvik
Soussjef

Knut Utne
Kokkelærling

Sebastian Titland
Kjøkkenassistent

RENHOLD

Hanne Jorid Eitrem
Husøkonom

Madina Munajeva
Husøkonom

En historisk reise

Utne Hotel er Norges eldste fredet trehotell som kontinuerlig har vært i drift i over 300 år. Det hele startet i 1722 som et gjestgiveri med stue, kjøkken, gang og et soverom. Utne Hotel har i hundrevis av år bydd på tradisjon og omtanke for sine gjester. Alderen tatt i betraktning er det ikke så rart at man kan høre knirke lyder eller fornemme at det er noen fra tidligere generasjoner som passer på. Det er som å bo i en historiebok. Hotellet har gjennom tidene vært drevet av sterke kvinner, – Mor Utne drev hotellet i hele 70 år.

I Mor Utne sin ånd
På Utne Hotel er det damene som alltid har regjert. Historien om Mor Utne er viden kjent. Viljesterke Torbjørg Johannesdotter Utne, som hun egentlig het, drev hotellet i 70 år med kjærlighet og styrke. Det er skrevet om henne: «Der ble vi møtt av den trivelige hotellvertinna Torbjørg, hun var så lysløynd og trivelig at alle likte henne og bekjent utover i Europa, fra Hannover til Amerika». Lokalbefolkningen på Utne satt stor pris på Mor Utne, og samlet inn penger til en sølvkrans til begravelsen hennes. Denne henger i dag i restauranten på hotellet.

Ønsker du å lese mer om historien til Utne Hotel og tidligere drivere? På alle hotellrommene våre finner du 300 års jubileumsboken som tar deg med på en historisk reise.