BLOMSTRINGA I HARDANGER

ÅRETS VAKRASTE EVENTYR

Få med deg Hardanger på sitt beste. I mai-juni blomstrar frukttrea i heile heile regionen. Grøne marker og frukttre som strekkjer seg ned mot den fargerike Hardangerfjorden. Når blomstringa startar er avhengig av solforholda, normalt startar den i midten av mai og varer i rundt fire veker. Først kjem plommene, så morellene og deretter pærene og til slutt epla.

Kan du tenkja deg litt meir idyllisk?

Blomstringa marker starta på veksten av dei fantastiske fruktene som blir produserte i regionen. Det er ikkje utan grunn at Hardangerfjorden var ein av dei første stadene i Noreg der turismen starta. Med den sterke kulturhistoria si inviterer lokale siderbøndene deg til gards der du kan både sjå, smaka og kjøpa Noregs svar på Champagne. Med heile 23 ulike kommersielle produsentar ventar eit eventyr av ei reise på deg.

For den turen glad ventar flotte turar som Dronningstien, Oksen, vandra tur til fossane i *husedalen. Utne Hotel opnar den nye siderkjellaren sin 1. Mai. Det blir då mogleg å få komma på sidersmaking kvar dag i sessongen. Me er opptekne av å fronta den fantastiske sideren som blir produsert, og hos oss finn du sider på menyen frå alle dei 23 produsentane.

Kombiner ei reise til fruktriket med overnatting og middag på historiske Utne Hotel.
«Et museumssmykke av et hotell på et nes, tett på fjorden i fagre Hardanger!»

Frå Gjesteboka


BLOMSTRINGA I HARDANGER

ÅRETS VAKRASTE EVENTYR

Få med deg Hardanger på sitt beste. I mai-juni blomstrar frukttrea i heile heile regionen. Grøne marker og frukttre som strekkjer seg ned mot den fargerike Hardangerfjorden. Når blomstringa startar er avhengig av solforholda, normalt startar den i midten av mai og varer i rundt fire veker. Først kjem plommene, så morellene og deretter pærene og til slutt epla.

Kan du tenkja deg litt meir idyllisk?

Blomstringa marker starta på veksten av dei fantastiske fruktene som blir produserte i regionen. Det er ikkje utan grunn at Hardangerfjorden var ein av dei første stadene i Noreg der turismen starta. Med den sterke kulturhistoria si inviterer lokale siderbøndene deg til gards der du kan både sjå, smaka og kjøpa Noregs svar på Champagne. Med heile 23 ulike kommersielle produsentar ventar eit eventyr av ei reise på deg.

For den turen glad ventar flotte turar som Dronningstien, Oksen, vandra tur til fossane i *husedalen. Utne Hotel opnar den nye siderkjellaren sin 1. Mai. Det blir då mogleg å få komma på sidersmaking kvar dag i sessongen. Me er opptekne av å fronta den fantastiske sideren som blir produsert, og hos oss finn du sider på menyen frå alle dei 23 produsentane.

Kombiner ei reise til fruktriket med overnatting og middag på historiske Utne Hotel.